Postbus 423
3770 AK Barneveld

Info@nqha.nl
SSA@nqha.nl
Wedstrijden@nqha.nl

Wat is SSA

Wat is de SSA? (Stallion Service Auction)

Een veiling die georganiseerd word tijdens de Nederlandse kampioenschappen “The Dutch Championship” jaarlijks in Oktober van het jaar. Deze veiling wordt georganiseerd door de NQHA.

Waar staat de SSA voor?

De SSA is een onderdeel van de Futurity/Maturity Classes.

Hengstenhouders schrijven hun hengst in, om vooral hun hengst te promoten bij de merriehouders. Immers de nakomelingen die de inbetaalde hengst voortbrengt zijn Futurity/Maturity stargerechtigd.

De merriehouders op hun beurt kunnen op de veiling een bod doen op de ingeschreven hengsten,en daarmee voor minimaal de helft van het dekgeld, hierdoor een goedkope dekking kopen voor het volgende jaar voor hun merrie(s).

Waar en wanneer?

De veiling vind plaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen “The Dutch Championship” en duurt een het gehele NK. Het bieden gaat via inschrijving bij de SSA corner en zal worden bijgehouden. Diegene die het hoogste bod heeft uitgebracht mag gebruik maken van de dekking. U betaald tijdens de SSA de extra SSA Fee van 50 euro.
De hengsten die niet verkocht zijn op de veiling, kunnen nog tot 1 april van het volgende jaar worden gekocht. Alleen is dan de SSA Fee 100 euro geworden. Wilt u meer informatie of hebben wij uw interesse gewekt, neem dan contact met ons op.

Reglement

reglement 2017 6.6_Nederlands

reglement 2017 6.6_English