Postbus 423
3770 AK Barneveld

Info@nqha.nl
SSA@nqha.nl
Wedstrijden@nqha.nl

Kandidaat voorzitter NQHA: Anne Ter Beek

Op 19 januari 2019 is de volgende Algemene Ledenvergadering gepland. Tijdens die vergadering kan je stemmen op een aantal nieuwe leden voor het bestuur. Voor de functie van voorzitter stelt Anne Ter Beek zich voor.

Naam: Anne Ter Beek
Leeftijd: 30 jaar
Beroep: Bemiddelaar tussen bedrijven en overheden bij het aanvragen van vergunningen.
Opleiding: Hogere Agrarische School
Paarden CV: – AQHA merrie, zelf gefokt. – Stage voor studie in Oklahoma USA bij een AQHA/APHA hengstenhouder en fokker – Cursus kleurengenetica bij paarden in Deurne.

Anne:
Hoi, ik ben Anne Ter Beek en ik heb mij tijdens de laatste algemene ledenvergadering aangemeld als bestuurslid. Na de oproep van Bert Wiering, die zijn taak als voorzitter wil overdragen, heb ik mij direct aangemeld voor zijn functie. 

Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben 30 jaar oud, woon in het Brabantse Helvoirt en heb een zelfgefokte 3,5 jarige pleasure/hunter quarter merrie, I Only Eat Cookies van de hengst Only Invitational. Afgelopen jaren heb je me kunnen treffen op shows in Nederland en Duitsland waar ik Cookie heb uitgebracht in de Halter en Longeline. Op dit moment ben ik haar aan het inrijden en volgend jaar hoop ik onze eerste klasses onder het zadel te kunnen starten. 

Ik vind dat een bestuur van een vereniging een club van enthousiaste mensen moet zijn waar iedereen dat doet waar hij goed in is. De afgelopen 7 jaar ben ik werkzaam geweest als adviseur op het gebied van vergunningen voor boeren, mestverwerkers en afvalverwerkers. Daarbij heb ik dagelijks contact gehad met diverse overheden en regelmatig aan vergaderingen deelgenomen met deze mensen. Op dit moment doe ik kwaliteitscontroles bij boeren.

Als we het hebben over “doe waar je goed in bent” zit ik het liefste op de plek van de voorzitter binnen de NQHA. Als voorzitter is het belangrijk om contacten met AQHA in Amerika te houden en de regelgevingingen te vertalen naar onze Nederlandse Associatie. Daarbij hebben we ook te maken met veranderende wetgeving in Europa. Met mijn achtergrond kan ik dit gemakkelijk toepassen binnen onze vereniging zodat alles volgens de juiste wetgeving en regels verloopt. 
Als Nederlandse Associatie ontvangt de vereniging fundings uit Amerika van de AQHA waarvoor vele documenten overlegd moeten worden. Ik vind het leuk om hiermee bezig te houden omdat het aansluit bij mijn opleiding en werk.

Ik ben goed in het creëren van structuur en in het brengen van een prettige sfeer binnen een team. Dat laatste is in mij ogen een van de belangrijkste punten voor een vereniging. Ik geloof namelijk dat als de sfeer binnen het bestuur van een vereniging prettig is, dat dit door werkt naar de leden en de activiteiten van die vereniging. Het is tenslotte voor de meeste van ons onze hobby, dat moet toch leuk zijn?