Postbus 423
3770 AK Barneveld

Info@nqha.nl
SSA@nqha.nl
Wedstrijden@nqha.nl

SSA nieuws

Schrijf u hengst in voor de SSA (Stallion Service Auction) of koop een dekking uit de SSA veiling en doe mee met uw veulen in de Futurity en vanaf 4 jaar in de Maturity onderdelen die wij tijdens ons NK uitschrijven

Waarom?
Het promoten van uw quarter hengst in Nederland en geldprijzen te winnen tijdens de SSA Futurity en Maturity onderdelen. Wie wil dit nu niet!!!

Waar staat de SSA voor?

De SSA is een onderdeel van de Futurity/Maturity Classes.
Hengstenhouders schrijven hun hengst in, om vooral hun hengst te promoten bij de merriehouders. Immers de nakomelingen die de inbetaalde hengst voortbrengt zijn Futurity/Maturity stargerechtigd.
De merriehouders op hun beurt kunnen op de veiling een bod doen op de ingeschreven hengsten,en daarmee voor minimaal de helft van het dekgeld, hierdoor een goedkope dekking kopen voor het volgende jaar voor hun merrie(s).

Hieronder kunt u de lijst bekijken welke hengsten er nog ” vrij” zijn en waarvan dus nog een dekking gekocht kan worden tot en met 1 april 2017

NQHA SSA Hengsten 2016

En nu is uw SSA veulen geboren en dan?
Wij gaan er in dit verhaal wel vanuit dat u direct het veulen bij de AQHA laat registeren en voor het veulen een paspoort aanvraagd.
Maar dan wat betreft de SSA en dat u kunt meedoen tijdens de Futurity/Maturity wedstrijden.
U dient uw veulen in te betalen in de SSA. Hierna kunt u meedoen met de SSA onderdelen tijdens ons NK.

De onderdelen die wij uitschrijven tijdens ons NK:
Halter weanling (Stallion, Mare)
Halter yearling (Stallion, Mare, Gelding)
Halter 2 Year Old (Stallion, Mare, Gelding)
Halter 3 Year Old (Stallion, Mare, Gelding)
2 Year Old Longline
2/3 Year (combi) Trail in Hand. Let erop dat u of in de Trail in Hand start of de performance onderdelen. Beide is dus niet geoorloofd.
Futurity Western Pleasure, Western Riding, Hunter Under Saddle en Reining  Р3 en 4 jaar
Maturity Western Pleasure, Western Riding, Hunter Under Saddle en Reining – 5 en 6 jaar

In deze klassen wordt er dan ook prijzengeld uitgekeerd. (LET OP: uitsluitend bij SSA Futurity en Maturity onderdelen keert de NQHA prijzengeld uit)