Postbus 423
3770 AK Barneveld

Info@nqha.nl
SSA@nqha.nl
Wedstrijden@nqha.nl

Je wilt je inschrijven voor een AQHA/NQHA show en je weet niet in welke klasse je mag starten

Je bent je inschrijfformulier aan het invullen en vraagt je af welke klasse mag ik nu eigenlijk allemaal starten? Hieronder worden ze beschreven:

Youth Klassen:
Dit zijn de jeugdklassen. Hier mag je in starten tot en met het jaar dat je 19 jaar word. Word je vb. op 5 juli,19 jaar, dan rij je nog het gehele jaar tot 31 december uit in de Youth klasse. Deze mag je ook rijden als je nog een Novice Youth bent.

Amateur klassen:
In de amateur start je vanaf het jaar dat je op 1 januari 19 bent. Deze klasse is bedoeld voor mensen die geen geld verdienen in de paardensector. Deze mag je ook rijden als je nog een Novice Amateur bent.

Open klassen:
Open klassen is voor ruiters die hun geld in de paardensector verdienen. Ook mag je als youth en amateur in deze klasse starten.

Green klassen:
Deze klassen is bedoeld voor onervaren paarden. Een paard mag niet meer als 25 punten gezamenlijk in het onderdeel hebben ( Youth, Amateur en Open te samen) .

Novice Youth/Novice Amateur :
Dit is voor de beginnende ruiter. Op het moment dat je 25 punten in een bepaald onderdeel heb behaald, ben je verplicht over te gaan naar de amateur. Heb je nog geen 25 punten mag je in beide klassen starten.

NQHA / Jackpot klassen:
Deze klassen zijn open voor ieder ras, iedere ruiter en elke combinatie. Dus je mag ook op een paard van een andere eigenaar starten.
We gaan er wel vanuit dat wanneer je (novice) amateur bent of je bent een open ruiter en wilt terug naar de amateurklasse, dat je dit onderdeel hiervoor niet gebruikt om een paard van een ander uit te brengen cq. te trainen